Kinderen met tablets in restaurants

Het is vrijdagavond. Mijn man, peuter en ik zijn uit om te eten. Mijn man en ik hebben een gesprek over een vakantie die we willen afronden voordat we gaan genieten van onze steaks. Onze 2-jarige zit op haar stoel. Ze draagt ​​een koptelefoon terwijl ze speelt met een elektronische tablet.

Ze gedraagt zich best goed voor een 2-jarige als we uitgaan om te eten. Hier en daar krijgen we een irritatie wanneer mijn man en ik ons meer willen voelen als volwassenen. Andere keren brengen we haar naar plaatsen waar we weten dat het goed is voor kids, met of zonder tablets.

Twee jaar lang heb ik met een reusachtige tas gesleept. Deze tas bevat verzachting voor alle mogelijke chaos als je uitgaat om te eten: doekjes om messen, bibs en extra kleding voor een rommelige eter te reinigen en te desinfecteren, en tal van stille speelgoed. Kleurpotloden, kleurenboeken, stickers, poppen, dinosaurus cijfers, nep sleutels en een telefoon die niet echt een telefoon is.

Dat is veel voor een tas. We moeten de gastvrouw praktisch vragen voor een extra stoel om de verdomde bagage op te plaatsen die ik heb meegebracht!

Zelfs als ik de Crown Jewels van Engeland had in deze tas, zou mijn kind nog slechts alleen voor maximaal 30 minuten vermaakt zijn.

Leuk feit: de meeste peuters zitten niet lang op een plaats. Degenen die anders beweren liegen de boel bijelkaar.

Tegen de tijd dat ons lekker warm eten op tafel staat, heeft het kind besloten om niet het engelachtige, stille kind te zijn die we in een Rockwell-schilderij zien. Ze is klaar om uit haar stoel te komen, alle zout vaatjes om te kieperen en mogelijk bloedige moord te schreeuwen. Ik kan haar niet meer vragen om een ​​hoffelijk peuter te zijn omdat ze alleen in sprookjes bestaan, naast draken en Jon Snow.

Ik heb de keuze om mijn kind ook buiten te hergroeperen, haar te vermaken met suikerpakketten en zoutvaatjes, of laat haar in de restaurant vervelen terwijl ik in mijn moederschapsleven een warme maaltijd eet. Ik eindig meestal met de koude maaltijd.

Na nog een aankoop van kleurenboeken en stickers, die ertoe leiden dat het kind nog steeds een verandering van speelgoed vraagt, gooide ik eindelijk de handdoek in de ring. Ik heb het kind een tablet gegeven. Waarom? Want op het einde van de dag ben ik moe. Ik wil een warme maaltijd en een volwassen gesprek met mijn echtgenoot.

Ik blijf lezen en horen over hoe verschrikkelijk schermtijd voor kinderen is. Maar toen besefte ik dat mijn kind niet de hele dag voor de tv zit. Ze denkt dat mijn iPad Grannie en Pop Pop houdt wanneer ze hun Twinkle Twinkle wil zingen. Ze krijgt haar 'off screen'-tijd voor 95% van haar dag. Een apparaat dat zingt over het tellen en ABC's met Elmo tweemaal per maand voor 30 minuten gaat mijn dochertje niet in een zombie veranderen. Het geeft mij een warme maaltijd aan een tafel omringd door volwassenen en laat me een conversatie volbrengen met mijn man.

Nu ik het heb, is het een heel andere avond geweest. We gaan zitten zonder extra zitplaats voor mijn tas. We praten allemaal en spelen rustig aan de tafel. Als het kind begint te zwijgen en een scène maakt, kunnen al onze trucs achterwege blijven, de tablet komt tevoorschijn. Voor zover ze weet, komt dit ding uit het niets elke keer dat we de Macaroni Grill bezoeken. Ze is rustig gedurende een hele 30 minuten terwijl we onze maaltijd afmaken.

Dan hoor ik iemand bij ons zitten tsk, "Deze kinderen zijn overal met elektronica! Kunnen ouders geen ouders zijn en een gesprek met hen hebben en ze begeleiden om aan de tafel te zitten?"

Ik heb twee uur zittend in een openbare ruimte, waar ik haar nodig heb om netjes en stil te zijn zodat ik (en iedereen) van een maaltijd kan genieten. Je zag ons voor slechts 10 minuten van je leven en verklaarde ons ongeschikt voor iets dat zich in een nieuwe stijl van ouderschap ontwikkelde. Als je denkt dat zelfs deze kleine hoeveelheid schermtijd de kinderen drastisch schaadt, dan moet je nog eens nadenken.