Lokale vindbaarheid

Aangezien wij in Groningen zitten kun je niet zoveel met bezoekers op de site die in Amsterdam wonen. Heel misschien komen ze langs als ze toch een keer in de buurt zijn, of vanavond iets te eten zoeken nadat ze een congres hebben bezocht. Maar over het algemeen zal dat niet zo'n waardevol publiek zijn voor de site.

Het lokaal adverteren kan daarom de perfecte uitkomst bieden. Een blog als http://restaurantpromoten.nl/15-beste-plekken-restaurant-promoten/ kan heel veel helpen om het een en ander duidelijk te krijgen hieromtrent. Wat zijn nou handige plekken om vooral je lokale vindbaarheid te verbeteren?

Je hoeft de wereld niet te domineren, alleen de vindbaarheid in de stad of regio te verbeteren.

Veel van de sites waar je kunt adverteren zijn al helemaal ingesteld op deze lokale advertenties. Zo krijg je direct gericht publiek. Het personaliseren van de zoekresultaten op hun pagina is ook gelijk hun bestaansrecht. Klanten willen een restaurant in de buurt hebben. Maar sommige manieren van adverteren zul je zelf wat meer op onderzoek uit moeten gaan.

Adwords en Facebook bijvoorbeeld. Zij laten je ook zeker lokaal adverteren. Niet iedereen weet dit of maakt er optimaal gebruik van, maar zo kun je een stel heel doelgericht kliks verzamelen die waarschijnlijk wel trek hebben in een gerecht bij hen in de buurt.

Doe je het slim, dan verspil je geen budget an onnodige kliks uit Amsterdam die toc nooit bij jou in Groningen gaan eten, en heb je meer geld over voor de website bezoekers die er écht toe doen. De lokale eters! Veel mensen investeren veel in Iens om gevonden te worden.

Belangrijk is wel om de sales funnel sluitend te houden. Heb je een fijne website die gemakkelijk te navigeren is? Staat je menu er duidelijk op? Krijgen mensen zin om te reserveren als ze de plaatjes zien? En niet onbelangrijk (en het zal je verbazen hoe vaak dit misgaat), kúnnen je bezoekers überhaupt wel op je site reserveren?

Op zijn minst een telefoonnummer met bijbehorende call to action, maar onderzoek heeft ook uitgewezen dat er nog best veel mensen zijn die liever niet bellen maar gewoon een webformulier zouden willen invullen. Kom jij deze mensen al tegemoet?

Ook een site als diningcity is een goede plek om te adverteren aangezien je er vele informatie kwijt kunt.